НОВИНИ

Откриха нова фабрика в Община Белица

В общината с най-висока безработица в Благоевградска област - Белица, бяха разкрити нови 40 работни места. Те са във фабрика за преработка на зеленчуци и плодове в село Дагоново.

bnt avatar logo
от Станислава Христова
12:20, 14.09.2019
6836
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

В завода в село Дагоново работят хора от няколко населени места в община Белица. Те извършват първична преработка, замразяване и сушене на плодове и зеленчуци.

Станислав Стоичков, собственик на фабриката: Основните продукти, които сме си избрали да работим са, от плодовете нежните плодове - малина и ягода, а от зеленчуците пипера.

Над 70 % от младите хора от района на Белица работят сезонно зад граница. Надеждата на местните е, че с разкриването на нови работни места ще успеят да върнат децата си в родния край.

Страхил Барабунов, бивш кмет на с. Дагоново: В момента имаме около 110 -120 човека, които са в Шотландия, работят и след някой ден започват да се връщат.

Амбицията на собствениците на завода в Дагоново е той да разшири дейността си и да бъдат наети още най-малко 100 работници в различните цехове за първична преработка, замразяване и сушене на плодове и зеленчуци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Помощ за изгорялото читалище в село Катрище
Помощ за изгорялото читалище в село Катрище
Събор на русофилите се провежда край язовир Копринка
Събор на русофилите се провежда край язовир Копринка