НОВИНИ

Откриха оръжие и наркотици в дома на нападателя от летище "Орли"

В дома на нападателя от парижкото летище "Орли" са открити оръжие и кокаин. Зиед бен Белгасем е с богато съдебно минало и е бил в списъка за наблюдение на опасни лица. Но дали е бил "самотен вълк" или част от терористична мрежа - все още не е ясно.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
08:41, 19.03.2017
Чете се за: 00:38 мин.
По света
откриха оръжие наркотици дома нападателя летище орли

На 39 години, от северно парижко предградие, с богато съдебно досие - това се знае засега за нападателя от "Орли". Зиед бен Белгасем е лежал няколко пъти в затвора - за наркотрафик и въоръжени грабежи.

В затвора той се радикализирал и преди 5 години попаднал в списъка за наблюдение на опасни лица. Правени са обиски в дома му, но не е откривано нищо подозрително.

При нападението срещу военния патрул вчера, мъжът извикал, че е "дошъл, за да умре за Аллах". След това той заплашил с пистолета си жената от патрула, завлякъл я настрана и след кратка схватка успял да отнеме автомата ѝ. Тогава бил прострелян три пъти от останалите двама военни.

Преди да пристигне на летището, Зиед бил спрян от полицейски патрул. Но успял да избяга като прострелял единия полицай. Той откраднал автомобил, който после бил открит в района на летище "Орли".

Бащата и братът на Зиед сами отишли в полицията, след като разбрали за нападението. Те били разпитани, но все още не е ясно дали нападателят е бил част от терористична клетка или е действал сам. Засега няма и информация дали Зиед е посещавал Сирия или Ирак.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Взрив уби един човек и рани седем в жилищен блок в Брюксел
Взрив уби един човек и рани седем в жилищен блок в Брюксел
Проверката във Фонда за лечение на деца разкрива фрапантни нарушения
Проверката във Фонда за лечение на деца разкрива фрапантни нарушения