НОВИНИ

Откриха пътния възел, свързващ АМ „Тракия“ и АМ „Марица“

Пътният възел край Плодовитово, който свързва магистралите „Тракия“ и „Марица“, от днес е отворен за движение. Новото съоръжение дава пряка връзка на жителите на пет общини с двете автомагистрали. На откриването регионалният министър Николай Нанков съобщи, че през септември започва преасфалтиране на проблемните участъци от АМ „Тракия“. Вече се планират и конкретни срокове за нейното разширение от София до Пловдив.

bnt avatar logo
от Деница Торньова
18:48, 20.07.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Цялостното проектиране на пътния възел край Плодовитово започна едва преди две години, когато с пускането на автомагистрала Марица стана ясно, че връзката е пропусната и хората от пет общини трябва да обикалят по 40 километра. След тежки процедури по отчуждаване и обжалване на еко оценката, съоръжението е построено само за 45 дни.

Местни споделят, че възелът е „благодат“, за която са чакали над десет години. По думите на регионалния министър, значително по-малко ще се чака за разширението на автомагистрала „Тракия“ от София до Пловдив.

Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството: Отчитаме изключително голямо превишаване на товаропотока. Затова сме започнали вече обследване на сервитутите по АМ „Тракия“. Изключая разбира се тунел Траянови врата и мостовите съоръжения, които няма как да бъдат разширени. Тази година трябва да приключим с анализа и оценка на сервитутите, а през 2018-а да възложим проектирането.

А в края на август започва пълната реконструкция и разширение на пътя Пловдив - Асеновград, който е сред най - опасните в страната.

Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството: Ще призова за търпение към всички пътуващи, тъй като и самият ремонт ще е доста тежък. Ще създадем необходимата и временна организация за движение. Поетапно ще бъде извършвана реконструкцията и разширяването на платната, предвидили сме и кръгово кръстовище на края на околовръстното. Така че мисля, че това ще облекчи изключително много трафика към и без това ощетената от транспортна достъпност смолянска област.

До месец започва и ремонт на пътя Стара Загора - Раднево.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличава се броят на кражбите в градския транспорт в София
Увеличава се броят на кражбите в градския транспорт в София
Откриха нарушения в работата на Агенцията по вписванията
Откриха нарушения в работата на Агенцията по вписванията