НОВИНИ

Откриха редица нарушения при проверка на пункт за технически прегледи в София

Редица нарушения са открити при проверка на пункт за годишни технически прегледи в София. Специализираната проверка е осъществена вчера и в нея са участвали служители на отдел „Икономическа полиция" на ГДНП, представители на Националната агенция за приходите и Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация", съобщиха от пресцентъра на МВР.

откриха редица нарушения проверка пункт технически прегледи софия
bnt avatar logo
от БНТ
12:41, 12.10.2018
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Провереното дружество е регистрирано по Закона за ДДС, като за календарната 2017 година от дейности, свързани с технически прегледи, е отчело пред НАП оборот, който не кореспондира с броя на преминалите на технически преглед.

При инспекцията е установено, че издадените касови бележки не отговарят на броя на преминалите на преглед моторни превозни средства. Само за времето от 1 до 6 октомври т.г. през пункта за преглед са преминали 55 моторни превозни средства, а издадените за периода касови бележки са 21.

Констатирано е още, че газанализаторът на дружеството не работи в норми, а системата за мерене на димните газове се манипулира като датчикът не се поставя на правилното място за точно измерване. Работата по изясняване и установяване на нарушенията продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каракачанов: Недокомплектът в Българската армия е 5500 души
Каракачанов: Недокомплектът в Българската армия е 5500 души
Изложба на наградени българчета за хайку поезия
Изложба на наградени българчета за хайку поезия