Сезонът на лалетата беше открит в Холандия. На централния площад "Дам" в Амстердам тържествено бяха раздадени над 200 000 цветя на всички желаещи.

Темата на Деня на лалето, както се нарича празникът, организиран всяка година през втората половина на януари, е "Силата на цветята", каза председателят на организацията за рекламиране на холандските лалета Ариен Смит.

Касетките с лалета в седем различни цвята бяха разположени на площада във формата на цвете, чиито листа са наклонени на различни страни.

Беше представен нов вид лале, наречен Куинти Тръстфул, в чест на холандска телевизионна водеща и посланик на организацията "Розова лента", която се бори с рака на гърдата. Сертификатът подписа самата Тръстфул заедно с представители на компанията, създала новия вид.

Денят на лалето се отбелязва за осма поредна година в Холандия. Цветята за този празник се предоставят безплатно от над 300 компании, които отглеждат един от символите на страната.

Поле от лалета създадоха двама холандци в Италия (ГАЛЕРИЯ)

Поле от лалета създадоха двама холандци в Италия (ГАЛЕРИЯ)

Стотици хора могат да си изберат и откъснат цветя в първото по рода си поле от лалета в италианското градче Корнаредо, недалеч от Милано. Те са засаде...