На Кръстовден по традиция беше открита новата учебна година в Софийската духовна семинария " Свети Йоан Рилски ".Тържеството започна със вета литургия, отслужена от секретаря на Светия Синод епископ Герасим.

В Семинарията от 8 до 12 клас в момента учат 100 ученици.Тази година има и нови попълнения- 15 осмокласници прекрачиха за първи път прага на духовното училище. На първия учебен ден с подкрепата на Министерството на енергетиката беше открит и нов интерактивен кабинет. Той е с модерно оборудване, а учителите са минали специално обучение за работа в него.Така Семинарията ще е в крак със съвременното образование, казват тук.

Архимандрит Пахомий, ректор на Софийската духовна семинария: Пожелавам на всички ученици да бъдат живи, да бъдат здрави и да поемат колко се може повече знания, за да бъдат едни достойни граждани на нашата държава, да отварят сърцата си и за Бога, за духовното учение, защото духовността и образованието са нещата, които са успели да ни запазят като народ през всичките тези години.
Днес е Кръстовден

Днес е Кръстовден

Днес Православната църква почита Въздвижение на Светия кръст Господен, наричан още Кръстовден. Хиляди вярващи и тази година изкараха нощта под открито...