НОВИНИ

Откриха втория изгубил се турист в Пирин

Планинските спасители откриха втория изгубил се турист в Пирин планина над Сандански. Акцията по издирването му започна рано тази сутрин, като в нея се включиха спасители от отрядите в Санаднски, Банско, Разлог и Добринище, както и служители на Национален парк "Пирин". Повече за спасителната операция в Пирин, която продължи над 30 часа, вижте в прякото включване на репортера ни Даниела Чавдарова.

bnt avatar logo
от Даниела Чавдарова
11:14, 08.08.2019 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Три часа след като беше подновена издирвателната акция, дойде и щастливата развръзка. Състоянието на мъжа е добро, потвърдиха планинските спасители.

Със свежи сили рано тази сутрин те подновиха от Сандански издирвателната операция и тръгнаха от сборен пункт в града.

Кристиян Урумов, планински спасител от Сандански: Една голяма местност трябва да обходим, затова чакаме колеги да дойдат с кучета и тръгваме на посоки. Труден район, стръмни скали, много клекове, трудно преминаване.
;

Спасители от Сандански високо в планината получиха подкрепление и от колегите си от отрядите в Банско, Разлог и Добринище.

Кристиян Урумов, планински спасител от Сандански:Тази трудна акция иска много хора, защото имаме много голям периметър, който трябва да обходим и е много труднодостъпно.

Двамата мъже бяха в неизвестност от вторник вечерта, като единият беше намерен в добро здравословно състояние вчера и съпроводен от спасителите до най-близката хижа.

Планинските спасители претърсваха района по два различни маршрута, претърсваха и районна на каменната река над хижа "Беговица".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сблъсъци при неуспешна акция по задържането на бившия президент на Киргизстан
Сблъсъци при неуспешна акция по задържането на бившия президент на Киргизстан
Земетресение с магнитуд 5,9 в Тайван
Земетресение с магнитуд 5,9 в Тайван