Планинските спасители откриха втория изгубил се турист в Пирин планина над Сандански. Акцията по издирването му започна рано тази сутрин, като в нея се включиха спасители от отрядите в Санаднски, Банско, Разлог и Добринище, както и служители на Национален парк "Пирин".

Повече за спасителната операция в Пирин, която продължи над 30 часа, вижте в прякото включване на репортера ни Даниела Чавдарова.

Сандански

Три часа след като беше подновена издирвателната акция, дойде и щастливата развръзка. Състоянието на мъжа е добро, потвърдиха планинските спасители.

Със свежи сили рано тази сутрин те подновиха от Сандански издирвателната операция и тръгнаха от сборен пункт в града.

Кристиян Урумов, планински спасител от Сандански: Една голяма местност трябва да обходим, затова чакаме колеги да дойдат с кучета и тръгваме на посоки. Труден район, стръмни скали, много клекове, трудно преминаване.

Спасители от Сандански високо в планината получиха подкрепление и от колегите си от отрядите в Банско, Разлог и Добринище.

Кристиян Урумов, планински спасител от Сандански:Тази трудна акция иска много хора, защото имаме много голям периметър, който трябва да обходим и е много труднодостъпно.

Двамата мъже бяха в неизвестност от вторник вечерта, като единият беше намерен в добро здравословно състояние вчера и съпроводен от спасителите до най-близката хижа.

Планинските спасители претърсваха района по два различни маршрута, претърсваха и районна на каменната река над хижа "Беговица".

Продължава акцията по издирването на изгубилия се в Пирин турист

Продължава акцията по издирването на изгубилия се в Пирин турист

Продължава издирването на турист в Пирин. Двама възрастни мъже бяха в неизвестност от вторник вечерта. Единият беше намерен в добро здравословно съ...