НОВИНИ

Маратон по четене в Кюстендил

Регионална библиотека "Емануил Попдимитров" в Кюстендил отбеляза Международния ден на книгата и авторското право с традиционния Маратон на четенето. Пред сградата на библиотеката в областния град се събраха деца и възрастни, за да прочетат цитати от любими книги.

bnt avatar logo
от Симеон Смирнов
18:23, 22.04.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

И малките читатели, и възрастните днес са категорични, че четенето на книги е модерно занимание. Към маратона непрекъснато се присъединяваха нови читатели.

София Пейчева - директор на Регионална библиотека "Емануил Попдимитров" в Кюстендил: "Обявяваме отворени врати на библиотеката и възможност за безплатна регистрация на всеки, който е решил да си поднови или да си направи първоначална регистрация."

Според наблюденията на библиотекарите, въпреки съвременните технологии и възможността да се чете от електронна книга, много от читатели предпочитат книжните издания.

София Пейчева - директор на Регионална библиотека "Емануил Попдимитров" в Кюстендил: "Спокойно може да кажем, че книгите, компютрите не живеят в някакво противоречие един с друг. Те много отдавна вече взаимно се допълват."

Маратон на четене и инициативата „Походът на книгите“ се организира в много градове в страната от Българската библиотечно-информационна асоциация и Асоциация „Българска книга".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оставки заради обществена поръчка в София
Оставки заради обществена поръчка в София
Евгений Онегин в Софийската опера
"Евгений Онегин" в Софийската опера