Министерството на транспорта на Малайзия допуска, че втората отломка, открита на френския остров Реюнион в Индийския океан, е парче от малайзийския "Боинг", изчезнал преди две години.

Това заяви днес заместник-транспортният министър Абдул Азиз Капрауи.

"Според нас, предметът е част от самолета, тъй като (мястото) съвпада с изчислените от нас премествания на евентуалните отломки", каза Капрауи в малайзийската столица Куала Лумпур.

Той обаче добави, че "е необходима експертиза".

Миналата седмица жител на Мозамбик съобщи за открит предмет с размери 40 на 20 сантиметра, сив на цвят, със синьо по краищата. Намерил го бе същият човек, който представи на 29 юли отломка от крило, призната след многобройни експертизи за част от изчезналия самолет.

Междувременно днес в Мозамбик предстои тристранна среща с участието на делегати от Австралия и Малайзия във връзка с открития на 2 март край бреговете на Мозамбик предмет, който може би е хоризонтален стабилизатор от изчезналия преди близо две години пътнически самолет.

На 8 март 2014 г. малайзийският "Боинг", изпълнявал полет МН370 от Куала Лумпур до китайската столица Пекин, изчезна от радарните екрани около два часа след излитането си и връзката с него бе изгубена.

След издирвателни операции в други акватории малайзийските власти заявиха, че самолетът вероятно е паднал в южната част на Индийския океан. В началото на миналата година Малайзия призна, че летателният апарат е катастрофирал, и обяви всички 239 души на борда за мъртви