След 20 дни в неизвестност, полицията откри момиче, обявено за общодържавно издирване. 18-годишната Виктория е намерена в неадекватно състояние и е държана против волята си, в жилището на 32 годишния Мирослав Дяков.

18-годишната Виктория е в неизвестност от 4 юли.

Атанаска Димитрова - майка на Виктория: Нямаше я наколко дни. Отидох в полицията, след като получих първото писане в интернет. Мамо, аз съм в Каварна. Виктория не познава никой в Каварна, тя няма какво да прави там. И Виктория ми сподели, че умишлено ми го е написала, за да се сетя, че нещо не е наред в цялата работа.

Момичето е открито в дома на 32-годишният Мирослав Дяков по време на обиск за наркотици.

Атанаска Димитрова - майка на Виктория: Беше абсолютно безпомощно състояние, жив труп. Погледът празен, черно синя, с чаршаф я местихме на масата за ренгенови снимки, тя и сега е неподвижна.

Виктория е настанена в болницата в Добрич. Снощи е посетена и от окръжния прокурор.

Пламен Николов - окръжен прокурор на Добрич: Когато разбра кой съм и какъв съм, тя просто се разплака. И ме хвана за ръка. Навсякъде имаше множество повърхностни рани, следи от гасене на горящи цигари по лицето ѝ. Тя сподели с мене, че кръвоилзивите са били изклчючително от устата и от носа. И са били предвизикани от ударите, които са ѝ били нанасяни.
Д-р Светозар Байчев - директор на МБАЛ Добрич: В момента не съществува риск или опасност за живота и нейното здраве.

Според разследващите Виктория се е познавала с насилника си.

Пламен Любенов - наблюдаващ прокурор: Тя доброволно се е озовала в жилището на обвиняемия. След което е била лишена от свобода.

Мирослав Дяков има 6 присъди, като последно е излязъл от затвора през 2015 година. Има и три висящи дела за наркотици. Според разследващите е наркозависим, а младото момиче също е употребявало от година марихуана.