НОВИНИ

Откриха 13 км от северната тангента на София

Скоростното шосе свързва Западната дъга на Софийския околовръстен път с бул. "Ботевградско шосе" и АМ "Хемус". Тангентата струва малко над 180 милиона лева, като проектната скорост по новия участък е 120 км в час.

Александър Марков
от Александър Марков
06:11, 30.12.2015 (извънредно)
6665
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Днес се откриват два големи участъка от пътя. Първият е от пътния възел тук, при "Ботевградско шосе" до бул. "Лазар Михайлов". А вторият участък е от Околовръстното при пътя за Калотина до пътя за Требич.

Лиляна Павлова - министър на регионалната развитие и благоустройството: "Това е 8-лентов път. Имаме 8 лентов учатък, напълно готови, завършени, с акт 16. И както казах вчера усвоихме 1 милиард и 800 млн. лева по ОП "Транспорт".
Йорданка Фандъкова - кмет на София: "Коледен подарък за града, който продължава да се развива. И е много важно да развиваме тангентите заради тежкия трафик и да подобрим чистотата на въздуха и.трафика".
Бойко Борисов, министър-председател: "Преди 5 месеца беше ливада. Обърнете се да видите колко много фирми и компании строят своите заводи. Надявам се до догодина да направим целия този пръстен".

Така на практика остават да се довършат едни около 3 километра. Скоростната тангента е с общо 6 ленти плюс една аварийна и тя на практика - заедно с Околовръстното - свързва София в един пръстен с магистралите "Люлин", "Тракия" и "Хемус". Откриването на участъка преди Нова година е много важно, защото иначе имаше опасност средствата, по ОП "Регионално развитие", с които се финансира трасето, да бъдат загубени.



;

Днес ще бъде открит и 3-километровият участък от Западната дъга на Околовръстното - от началото на АМ "Люлин" до моста над р. Какач. Трасето там е за 48 милиона лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЕВР решава за цената на природния газ от 1 януари
КЕВР решава за цената на природния газ от 1 януари
Предложение за брак от Дядо Коледа в ефир
Предложение за брак от Дядо Коледа в ефир