НОВИНИ

Откриват изложба на "Диор" в Лондон

Емблематични рокли, носени от истински легенди - такава е изложбата на Кристиан Диор, която само след два дни ще бъде открита в Лондон. 500 от най-добрите дрехи и аксесоари, дело на прочутия френски дизайнер и шестимата му наследници, ще бъдат изложени в музея "Виктория и Албърт" в британската столица.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
19:31, 31.01.2019
Чете се за: 00:39 мин.
Още

Златистата рокля, специално ушита за британската принцеса Маргарет за 21-ия ѝ рожден ден. И тази, с която Дженифър Лорънс печели първия си Оскар, и с която приковава погледите, падайки на стълбите по пътя към сцената.

Малка част от наследството на основаната през 46-а година модна къща "Диор". Акесоари, парфюми, скици и разбира се - рокли - най-доброто от висшата мода, събрано в лондонския музей "Виктория и Албърт".

Ориол Кулен, куратор: Показваме не просто марката, а хората, които създават нейните продукти. Ще видите както част от творчеството на самия Кристиан Диор, така и на шестимата му наследници.

500 експоната, които разказват история.


;

Кристиан Диор - неподражаемият визионер, който завинаги преобръща света на модата. През 1957-а е наследен от не по-малко значими имена на подиума, сред които Карл Лагерфелд, Джанфранко Фере и Джон Галиано.

Бяло яке, пришито към черна плисирана пола е само една една от емблематичните ранни визии на Диор, които ще бъдат изложени в Лондон. А френският дизайнер не криел обичта си към Острова и неслучайно в "Диор" повече от половин век се обличат както знаменитости, така и членовете на кралското семейство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фондация Атанас Буров раздаде годишните си награди
Фондация "Атанас Буров" раздаде годишните си награди
ЕП признава Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела
ЕП признава Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела