НОВИНИ

Откриват нов център за борба с градушките край Карлово

До края на май трябва да бъде разкрит още един команден център за борба с градушките, подобен на този в Хасково. Това съобщи в Сливен министърът на земеделието Десислава Танева. Центърът ще бъде разположен в карловското село Тъжа, като част от проекта за национална противоградова защита, съобщи БНР

bnt avatar logo
от БГНЕС
18:40, 24.05.2019
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
откриват нов център борба градушките карлово

Министър Танева коментира, че по света и в Европа държавата участва в по-малка степен в превенцията на риска при борбата с неблагоприятните природни явления, а финансирането се споделя със земеделските производители. Тя каза, че въпреки обявената стачна готовност от страна на организацията на зърнопроизводителите по темата, разговорите с тях ще продължат до намиране на съгласие.

Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите: Ще трябва да продължим тази комуникация, да стигнем до консенсус за споделено финансиране. Нещо повече. В новата обща селскостопанска политика това е един от акцентите – мерки, механизми и инструменти за управление на рисковете в земеделието и средствата за това ще бъдат значително увеличени. Аз се надявам, че в диалога ще стигнем до ефективен модел.

Самолетният способ ще бъде въведен за борба с градушките за Северна България по примера на Румъния и Македония, обяви още министър Танева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: В очакване на театралните отличници
ДРУГИТЕ новини: В очакване на театралните отличници
Валежите продължават в събота, в неделя – слънце
Валежите продължават в събота, в неделя – слънце