НОВИНИ

Откриват новата метростанция "Витоша" на 31 юли

Новата метростанция "Витоша" на бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна" вече е почти готова и на 31 юли ще бъде пусната в експлоатация. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекцията на трасето. Заедно с нея беше и председателят на Комитета на регионите Марку Маркула, който даде висока оценка за работата по подобряване на градската среда и намаляване на вредните емисии.

Светлозара Лазарова
от Светлозара Лазарова
16:45, 19.04.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Цялото трасе от бул. "Джеймс Баучер" до улица"Сребърна", заедно с новата метростанция "Витоша" струва 42 млн. лева и ще бъде използвано от 20 000 души. Последната спирка от втория лъч на метрото е почти готова, и през май започват проби по трасето. Отсечката е дълга 1,3 км. и е с 6 входа. След нейното пускане в столицата вече ще има 40 км метролинии, а пътниците ще достигнат 370 000.

Марку Маркула - председател на Комитета на регионите: 21 км за 6 години - явно сте ги накарали да работят здраво и да вършат добра работа, явно се нуждаем от силни жени, които да карат мъжете да си вършат работата както трябва.

Пред БНТ Йорданка Фандъкова, коментира и избора на комисията по назначаване на нов главен архитект на София. Тя заяви, че ще подпише заповедта за назначаването на арх. Здравко Здравков на поста, след като се запознае с протокола с финалното класиране, но държи той да се придържа към програмата, с която спечели надпреварата.

Йорданка Фандъкова - кмет на Столична община: Ще искам лично да се занимава с опазването на историческото наследство и да се спре с презастрояване.

Превръщането на София в "зелен" град, дигитализация и по-бързо обслужване на гражданите също са част от програмата на арх. Здравко Здравков, за които столичният кмет ще следи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново протести в Македония
Отново протести в Македония
Дилма Русеф: Ще се боря докрай!
Дилма Русеф: "Ще се боря докрай!"