НОВИНИ

Отлагат за утре явяването на Бенчев пред Окръжната следствена служба в Бургас

Поради заетост на адвоката му заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев отлага с един ден явяването си в Окръжната следствена служба.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:51, 13.08.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
отлагат явяването бенчев окръжната следствена служба бургас

Днес изтича тридневният срок, в който заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев трябва да се яви в следствието.

Срещу него се очаква да бъде повдигнато обвинение за укривателство и помагачество на сочения за водач на престъпна група Димитър Желязков, известен като Митьо Очите.

Адвокат Иво Найденов потвърди, че той е поел защитата на Бенчев и има ангажименти в София. Той поясни, че в призовката има две дати и утрешната е посочена там.

На 10 август Специализираната прокуратура възложи на Националната агенция за приходи и ГД „Национална полиция“ проверка на дружество "Аркус-сигурност Бургас“ и свързаните с него физически и юридически лица. Проверката се възлага във връзка с разследване на специализираната прокуратура на организирана престъпна група за рекет, телесни повреди, разпространение на наркотици. По делото към наказателна отговорност са привлечени 10 лица за извършени престъпления по чл.321, чл.330 и чл. 213 от НК, съобщиха в петък от прокуратурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Иран са арестувани 67 души по подозрения във финансови измами
В Иран са арестувани 67 души по подозрения във финансови измами
Еврото потъна до най-ниското равнище спрямо долара от юли 2017 година
Еврото потъна до най-ниското равнище спрямо долара от юли 2017 година