НОВИНИ

Отличиха най-добрите технологични компании

Най-добрите технологични компании бяха отличени на церемония тази вечер. Класацията на стоте водещи предприятия е изготвена въз основа на брутните им приходи през 2016 г.

отличиха добрите технологични компании
bnt avatar logo
от БНТ
22:35, 05.07.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Големите победители са в секторите "Телекомуникации" и "Информационни и комуникационни технологии". Гост на церемонията беше заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски. Той отличи важността на ИТ бизнеса за развитието на българската икономика и коментира проблема с продължаващия недостиг на качествена работна ръка, от който се оплакват редица компании в технологичната сфера.

Димитър Геновски - заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията: "Всеки един потребител вижда и се интересува от това, което става навън, извън страната, и очаква това, което го има навън, да намери реализация и в България. ИТ компаниите правят доста сериозни инвестиции в обучаването на млади специалисти. Млади специалисти, които се развиват и на вътрешния пазар. Млади специалисти, които даваме и излизат за ползване и в чужбина."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катар отхвърли исканията на своите съседи
Катар отхвърли исканията на своите съседи
ДСК е Банка на годината
ДСК е Банка на годината