НОВИНИ

Отличиха призьорите в конкурса "Най-добър бизнес план на НПО"

Наградиха победителите в конкурса "Най-добър бизнес план на неправителствена организация". Петте най-добри бизнес идеи получиха и подкрепа в размер на 8 000 лв.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
22:13, 16.02.2019
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Победители са фондация "Нашите недоносени деца", сдружение "Операция Плюшено мече", Инициатива за социално израстване, сдружение "Бъдеще за децата" и българското представителство на Фонда за дивата природа (WWF).

Надя Шабани, директор Български център за нестопанско право: Гражданските организации са организации на хората и те имат идеални цели, всичко което правят, независимо дали е предприемачество или проекти, са подчинени към това да променят живота на хората към по-добро.

Диана Манолова е проектният ръководител на фондация "Инициатива за социално израстване". Екип от дизайнери и терапевти обучават хора от рисковите групи - бежанци, роми, жертви на насилие, да произвеждат бутикови арт продукти, като кукли, пълни с билки и восъчни свещи.

Диана Манолова, проектен ръководител на Инициатива за социално израстване, ISE: Ръчната работа успокоява и дава възможност на тези хора, чрез труда си, първо да се почувстват по-полезни и всъщност как техният труд се цени.

"Операция Плюшено мече" ръководи най-мащабната коледна кампания за сбъдване на мечти на деца в неравностойно положение, а от две години имат менторска програма, която помага на младежи, лишени от родителска грижа, да развият таланта си.

Михаела Стойкова, основател на сдружение "Операция Плюшено мече": България наистина е майка на много талантливи младежи, които ако не им дадем шанса да развият своя потенциал, няма да ги очаква едно хубаво бъдеще, ние искаме да променим това и да им дадем този шанс за реализация.

Водещ и член на журито на конкурса беше журналистът от "По света и у нас" Надя Обретенова. Тя е доброволец в благотворителната фондация "I can too".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Индийският външен министър е на посещение в България
Индийският външен министър е на посещение в България
Синоними взе Златна мечка от Берлинале
"Синоними" взе "Златна мечка" от Берлинале