Отложиха насроченото за днес дело срещу кмета на Карлово Емил Кабаиванов в Карловския районен съд. Причината е отсъствие по болест на съдебен заседател. Следващото заседание бе насрочено за 1-ви юни.

Карлово

Кабаиванов е обвинен затова, че в периода от 24-ти април 2013-а до април 2014 година е присвоил близо 27 000 лева от Община Карлово. Парите са по сключен с Министерството на околната среда и водите договор по оперативна програма „Околна среда”. Присвояването е било извършено в полза на трима фиктивно назначени за управлението на проекта служители. Карловският кмет е с мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5000 лева.

Йордан Давчев - адвокат на Емил Кабаиванов: "Ще използваме тези доказателства, които е събрало обвинението. Мисля, че тези доказателства доказват, че той е невинен. Не знам дали ви е известно, но проектът е приключен с акт на министерството, което категорично установява че работа е извършена. Когато се извърши една работа, нали трябва да се плати? Проектът е изпълнен перфектно, работата е извършена никакви забележки."