Съдът отложи делото за преместването на Будимир Куйович в общежитие от закрит тип, за да бъдат събрани доказателства във връзка с правния стабилитет на заповедта за промяна на режима, обясни прокурор Иван Кадев.

© БГНЕС

В съда има образувано и друго дело по жалба от Куйович, в която той обжалва заповед на началника на затвора, с която му е променен режимът от лек в общ.

Будимир Куйович беше задържан през лятото на магистрала "Тракия" да шофира с фалшива книжка, издадена в Португалия. Черногорецът излежава присъда от 16 години за наркотрафик. Той е настанен в открито общежитие в Казичене, но е бил в отпуск за добро поведение.

В началото на септември изпълняващият длъжността началник на Софийския затвор Десислав Трайков беше освободен от длъжност след разпореждане на правосъдния министър Данаил Кирилов.

Трайков подаде заявление за освобождаване от длъжност след последвалите персонални нападки срещу него по случая „Куйович” и заяви, че името му е незаслужено опетнено.

Куйович може да получи още до 8 години затвор за използване на фалшив документ

Куйович може да получи още до 8 години затвор за използване на фалшив документ

Осъденият за наркотрафик Будимир Куйович най-вероятно ще доизлежи присъдата си в Софийския затвор, а не в затворническото общежитие от открит тип край...