НОВИНИ

Отложиха делото за убийството на бизнесмена от Розино

Пловдивският окръжен съд отложи старта на делото за убийството на бизнесмена Георги Рогачев, за което под наказателна отговорност за подведени Николай и Иван Стоянови от село Розино. Причина за отлагането е смяна на адвоката на единия от обвиняемите в последния момент.Припомняме, че след инцидента напрежението в селото ескалира и се наложи полицията да охранява махалата. Рокери от цялата страна протестираха срещу насилието.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
18:54, 11.01.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Собственикът на бензиностанция в село Розино - Георги Рогачев, бе пребит до смърт през 2014-а след спречкване, в което участвали задържаните за убийството и техни познати. Бизнесменът почина в болница от раните си.

"Чакаме справедливост. Това е подигравка! Ние сме в толкова тежко състояние. Рова е подигравка с човека и нашата болка. Друго няма какво да кажа", заяви Марияна Костадинова – дъщеря на Георги Рогачев.

Близките на загиналия са убедени, че има и други виновни за смъртта на Рогачев. Доказателства за това ще търси и защитата на подсъдимите.

"Пропуски, свързани с това, че разследването е работило повърхностно и е бутало само в една посока. Самата прокуратура е отделила материали по това дело срещу неизвестни извършители", коментира Димитър Марковски – адвокат на Николай Стоянов.

Следващото заседание по делото ще се проведе на 22 февруари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разплитат грабежа в Пазарджик
Разплитат грабежа в Пазарджик
По-строги мерки за незаконна сеч
По-строги мерки за незаконна сеч