Варненският апелативен съд отложи за петък решението си дали да остави в ареста румънския гражданин Адриан Крецу, обвинен за смъртта на четиригодишно дете. Крецу блъсна момиченцето на платен паркинг в Морската градина и в момента е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража".

Варна

До петък съдът във Варна очаква справка от румънските власти за съдебното минало и пътните нарушения, извършени от Адриан Крецу. Пред съда днес той заяви, че не е осъждан, а като шофьор има „две незначителни нарушения". Искането на прокуратурата е Крецу да остане в ареста, тъй като няма адресна регистрация във Варна. Неговият адвокат посочи, че има и други възможности.

Атанас Арменчев, адвокат: Да бъде установен на адрес в жилище под наем или адрес, на който може да бъде призован. По закон наличието на адвокат с определен съдебен адрес може да бъде също адрес, посочен за призоваване и кореспонденция.

32-годишният румънец още веднъж каза пред съда, че съжалява за станалото и не може да обясни как се е стигнало до инцидента, завършил със смъртта на детето. Наказателния кодекс предвижда наказание „лишаване от свобода" от 2 до 6 години в подобни случаи.

3-годишно дете загина, след като беше блъснато на паркинг в Морската градина

3-годишно дете загина, след като беше блъснато на паркинг в Морската градина

Тригодишно момиченце загина на място след като беше блъснато от автомобил на паркинг в Морската градина във Варна. Все още няма официална информация к...