Процесът по ликвидация на застрахователното дружество "Олимпик" беше отложен. Обвинението има забележки по внесените документи, заяви за БНТ временният синдик на компанията - Павлос Накузи. Оспорено е и предложението именно той да поеме ликвидацията на "Олимпик".

Днешното заседание на съда по делото „Олимпик“ в Никозия е било кратко. Обвинението е предявило претенции към внесените ликвидационни документи и е оспорило предложението временният синдик на компанията - Павлос Накузи, да заеме поста за постоянно.

Павлос Накузи, временен ликвидатор на "Олимпик": По време на заседанието кредиторите, по-конкретно адвокатите им, информираха съда за възраженията си по ликвидацията на компанията и избора на ликвидатор.
Съдът в Кипър ще заседава по делото за фалита на застрахователя "Олимпик"

Съдът в Кипър ще заседава по делото за фалита на застрахователя "Олимпик"

Окръжният съд в Никозия ще заседава по делото за фалита на кипърския застраховател "Олимпик".

До 24 октомври ответната страна ще има възможност да обясни мотивите за претенциите си, каза Накузи. А два дни по-късно - на 26 октомври, ще се проведе поредното съдебно заседание. Краткият срок, в който е определена дата, според Накузи, показва, че съдът е заинтересован от бързото решаване на казуса.

Павлос Накузи, временен ликвидатор на "Олимпик": Видно е, че съдът цени и дружеството, и значението на този случай. И това е ясно от факта, че следващото заседание е насрочено за следващата седмица. Да се надяваме, че отлагането на тези решения няма да е дълго.

През август кипърският надзор отне лиценза на застрахователната комапния „Олимпик“, която оперира и в България. Освен хиляди в Кипър, засегнати са и повече от 200 хиляди българи. Дължимата от дружеството сума се изчислява на около 9 милиона лева.

Докато се стигне до фактическо обезщетяване на клиентите на Олимпик обаче, ще мине много време, категорични са експерти.

​200 000 коли остават без "Гражданска отговорност" заради фалит на компания

​200 000 коли остават без "Гражданска отговорност" заради фалит на компания

200 000 автомобила у нас остават без застраховката "Гражданска отговорност" заради фалит на кипърската компания "Олимпик", която има клонове в Българи...