НОВИНИ

Отменени полети и паника на летище "Джон Кенеди" заради сигнал за стрелба

В Съединените щати сигнал за стрелба на терминала за международни полети предизвика паника на летище "Кенеди" в Ню Йорк. По първоначална информация, неизвестен мъж е открил огън, след което е избягал. По-късно полицията съобщи, че не са намерени следи от огнестрелни оръжия. Разследването продължава.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
10:02, 15.08.2016 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
По света

Отменени полети и паника на летище "Джон Кенеди" - едно от най-натоварените в Съединените щати. След съобщение за изстрели, терминал 8 е евакуиран. Твърди се, че има един нападател, който се издирва. Тази новина обаче не беше потвърдена, но междувременно стотици хора са свалени от самолетите и са изведени извън сградата на летището.

Трейси Анн Молоуни, очевидец: Някой започна да стреля от покрива на един от терминалите. Всички се затичаха в различни посоки. Настана страшна паника, след което ни казаха да излезем от терминала. Чухме изстрели, чухме ги. Беше много страшно.

Дъг, очевидец: Видях много оръжия, много полицаи и нищо повече. Трябваше да летя за Лас Вегас, но полетът ми беше отменен. Свалиха ни от самолета и ни казаха да напуснем терминала. Сега не знам как да се прибера у дома.

Рига Секандер, очевидец: Не знам какво се случи - казаха, че е имало стрелба, но аз лично не чух нищо. Бях на борда на самолета, след това ни казаха, че няма да излетим и че трябва много бързо да се евакуираме.

Около час след евакуацията на терминал 8, изстрели се чуват и на първи терминал, който е затворен от съображения за сигурност. Към този момент обаче няма намерени боеприпаси, гилзи или каквито и да е други следи от оръжия. Няма и данни за жертви и пострадали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи българин на финал в Рио!
Първи българин на финал в Рио!
Иван Портних: Варна е споделена кауза
Иван Портних: Варна е споделена кауза