НОВИНИ

Тежка е зимната обстановка в Североизточна България

В Североизточна България много селища в общините Аврен, Дългопол, Суворово и Девня са без ток. АМ "Хемус" е затворена за движение. Затворени са пътищата Варна - Добрич и Варна - Русе. Всички полети на летище Варна са отменени. Вижте прякото включване на Петър Дойчински.

bnt avatar logo
от Петър Дойчински
12:16, 06.01.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Ситуацията във Варненска област е тежка заради лошото време. Поривите на вятъра на места достигат до 24 метра в секунда. Така се образуват големи снегонавявания и това затруднява допълнително работата на снегопочистващите фирми. Затворена за движение е АМ "Хемус" от Шумен към Варна, както и всички пътища във Варненска област.

Най-тежка е обстановката в общините Вълчи дол и Дългопол. Там сутринта са закъсали автомобили, които вече са изтеглени.

Пристанище Варна е затворено, както и летище Варна.

Екипите на гражданска защита работят по десетки сигнали за паднали дървета. Много населени места в областта са без електричество. Има два закъсали автомобила на пътя с. Яребична - Варна. Те се изтеглят със специализирана техника.

Всички пътища в Добричка област са затворени за движение. Много от населените места са без електричество. Няма закъсали автомобили и бедстващи хора по улиците. 24 машини почистват пътищата.

68 селища в Шуменска област е без ток. Снежната покривка е 16 см, на места има виелици, които образуват големи преспи. В областта за затворени всички пътища, с изключение на пътя към Ришки проход. Критична е ситуацията на входа към магистрала Хемус, където има опашки от автомобили.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без тежки инциденти след леденото хоро в Калофер (СНИМКИ)
Без тежки инциденти след леденото хоро в Калофер (СНИМКИ)
Над 50 електропровода се скъсаха в Русе заради снега
Над 50 електропровода се скъсаха в Русе заради снега