НОВИНИ

Отменени са всички пътнически влакове в област Бургас

Отвориха пътен възел Зимница - Карнобат по АМ "Тракия". Остава обаче ограничено движението от Карнобат до Бургас, съобщи репортерът на "По света и у нас" Тихомир Игнатов. 160 машини са се погрижили всички основни пътища да са проходими при зимни условия. В момента се обработват по-малките улички в Бургас. Има забавяне при жп транспорта. Всички пътнически влакове са отменени, движат се само бързите влакове.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
12:06, 12.01.2017 (обновена)
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
Вълчо Чолаков - областен управител на Бургас: Железопътния транспорт има ограничения в пътническите превози. Няколко от локомотивите са развалени, които в момента се отремонтират. БДЖ се опитва да компенсира това с бързи влакове като въвежда пътнически режими за някои от отсечките. Малко е нарушен графика, но се работи за бързото отстраняване на нередностите.
БНТ: Каква е причината толкова дълго време отсечката Зимница - Бургас да бъде затворена по Тракия?
Вълчо Чолаков - областен управител на Бургас: Огромно количество сняг, големи обеми, извозва се с товарни автомобили. Снощи отново валя сняг на тази отсечка, но тъй като обстановката вече е спокойна максимално са концентрирани автомобили там за почистване.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Всички 240 едномандатни района да са на територията на страната, предлага ГЕРБ
Всички 240 едномандатни района да са на територията на страната, предлага ГЕРБ
Спираме износа на ток в 1.00 часа тази нощ
Спираме износа на ток в 1.00 часа тази нощ