Със заповед на кмета на Тетевен Мадлена Бояджиева от днес се отменя обявеното на 24 юли бедствено положение за общината, съобщават от общинската администрация. Ситуацията в засегнатите райони е нормализирана, няма бедстващи хора. Водоподаването е възстановено и са ремонтирани всички водопроводи. Към момента няма наводнени домове и дворове. Пожарната служба се е отзовала на 37 сигнала през изминалите дни, допълват от администрацията.

От там припомнят, че комисия за оглед, установяване и оценяване на техническата инфраструктура на територията на община Тетевен е направила остойностяване на всички засегнати обекти от общинската инфраструктура. На 27 юли е внесено искане към Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Днес тя ще заседава извънредно и ще стане ясно колко средства ще бъдат отпуснати на Община Тетевен за възстановяване на щетите от поройните дъждове миналата седмица, съобщи областният управител на Ловеч Георги Терзийски.

В искането на Община Тетевен се посочва, че до момента са извършени неотложни аварийно-спасителни дейности за отстраняване на щети по общинската инфраструктура на стойност около 51 хиляди лева, като част от работите за изграждане на защитни диги около речните корита, почистване на дерета в населени места продължават.


След наводненията в Тетевенско: Извънредно заседава Комисията за подпомагане

След наводненията в Тетевенско: Извънредно заседава Комисията за подпомагане

Извънредно заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Ще стане ясно колко пари ще бъдат отпуснати...

За предстоящи неотложни възстановителни дейности Общината е описала щети на стойност 6 130 000 лева. Сумата не е окончателна, тъй като последици от наводненията, водещи до повреждане на инфраструктурни обекти, се регистрират и в момента. Комисията за огледи на засегнати от наводнението имоти на територията на община Тетевен извършва огледи по постъпили общо 66 сигнала, допълват от администрацията.