НОВИНИ

Отмениха бедственото положение след наводнението в Котел

Бедственото положение в Котел е отменено след изсипалия се пороен дъжд снощи. Реката в града излезе от коритото си и наводни около 20 къщи и улици. Няма пострадали хора. Живеещите в ниските части на Котел са били евакуирани. Тази сутрин започна разчистването на щетите от водната стихия. Има предупреждение водата да не се използва за питейни нужди, защото е мътна.

bnt avatar logo
от БНТ
17:31, 27.06.2019
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Жители на Котел разказаха, че било страшно. Пожарникари изнасяли на ръце хора от наводнените им домове. В една от пострадалите къщи имало четири малки деца, които били спасени от съседи.

Прибираме децата от прозорците. Водата до тука. Късове бетон, асфалт. Всичко покрай нас, добре, че спасихме децата. Туй е най-важното - спасихме децата на по-високи места от водата.

Хората казват, че стихията носила коли, контейнери, парчета асфалт и дървета.

Първата кола, тая бялата, тръгна, след нея тръгна тая черната кола, удари се в стълба и удари даже таблото. Тука варелите бяха все едно някаква перушина, не можеше да се усеща, това е голяма вълна, някъде метър и 20, метър и 50.
Цялата река беше в двора, първият етаж, всичко. 5 години се моля за тази подпорна стена и 5 години няма подпорна стена.
;

Придошлата Котленска река заляла и транзитен път, който минава през града и трафикът е затруднен. По думите на кмета щетите са огромни и трябва да се потърси помощ от държавата.

Коста Каранашев - кмет на Котел: Да може да си направим план по най-бързия начин да нормализираме движението и хората, които са пострадали.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангела Меркел получи втори треморен пристъп
Ангела Меркел получи втори треморен пристъп
Ема Стоун си счупи рамото на концерт на Спайс гърлс
Ема Стоун си счупи рамото на концерт на "Спайс гърлс"