НОВИНИ

Отмениха бедственото положение за община Смолян с изключение на няколко села

Бедственото положение в община Смолян е отменено. Остава в сила обаче частичното бедствие за селата Мугла, Стикъл и кметствата Арда, Смилян и Петково.

bnt avatar logo
от БНТ
13:50, 04.12.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Заради активизирани свлачища достъпът е затруднен, Мугла и Горово са откъснати. Разчистването от свлачищата и възстановяването ще отнемат много време.

За жителите на откъснатите заради пороите села общината ще достави всичко, което е необходимо. Бедстващи хора в тези населени места няма, категорични са от Общинската администрация.

Пътят за Мугла е тежко разрушен от множество свлачища и според кмета Николай Мелемов не може да бъде възстановен за няколко дни. С прекъснат пътен достъп е и с. Горово, като по пътя има изнесен около 10-метров участък, чието укрепване също ще отнеме време. За жителите на откъснатите заради пороите села общината ще достави всичко, което е необходимо. Бедстващи хора в тези населени места няма, категорични са от Общинската администрация.

При бедствената обстановка Община Смолян реагира незабавно, не допуснахме преливане на река в града или по-сериозни поражения, посочи кметът Николай Мелемов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нетаняху заплаши Асад с удар, ако в Сирия бъдат разположени ирански бази
Нетаняху заплаши Асад с удар, ако в Сирия бъдат разположени ирански бази
В Пловдив представиха изложба Монетно златно съкровище от Карлово (СНИМКИ)
В Пловдив представиха изложба "Монетно златно съкровище от Карлово" (СНИМКИ)