НОВИНИ

Отмениха военен парад в чест на американските ветерани в САЩ

Военният парад, който президентът на САЩ Доналд Тръмп искаше да организира на 10 ноември тази година, беше отложен. Засега не се посочват причини за решението, а парадът вероятно ще се проведе следващата година.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
11:40, 17.08.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Американският президент Доналд Тръмп планираше парад в чест на американските ветерани и по случай 100-годишнината от Първата световна война. Той бе насрочен за 10 ноември, но изненадващо Пентагонът официално съобщи, че няма да се състои.

По-рано се появи информация, че бюджетът за проявата е 92 милиона долара, което е три пъти повече от първоначално предвиденото. На път за Колумбия военният министър Джим Матис обаче отказа да коментира сумата.

Джим Матис, министър на отбраната на САЩ: Не съм виждал такава оценка от 92 милиона долара. Всички прогнозни суми идват при мен, но аз не съм получавал такава. Не съм виждал сума нито от 10 милиона, нито от 92 милиона.

Според информациите повече от половината от цитираните разходи са били предвидени за техника, самолети, участници и други логистични нужди, а останалата част - за гарантиране на сигурността. Засега парадът се отлага за 2019 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Блокира сайтът на правосъдното министерство
Блокира сайтът на правосъдното министерство
​Археолози откриха древни фигури в северната част на Перу
​Археолози откриха древни фигури в северната част на Перу