Отменя се забраната за пловдивчани, живеещи в сградите на бул. "Цар Борис III Обединител", да отворят вратите и прозорците на домовете си, които гледат към булеварда и да снимат от тях по време на откриването на Пловдив Европейска столица на културата 2019. Това съобщи директорът на полицията в Пловдив.

Пловдив

Листовките, разлепени по жилищните блокове, които предизвикаха недоволството на пловдивчани вече са премахнати. По думите на началника на полицията Атанас Илков всички трябва да се съобразяват с мерките за сигурност, които създават известен дискомфорт.

Според Илков колегите му са били максимално прецизни в ограничителния режим, за да не се допускат инциденти. Подобни забрани действат при важни събития в цял свят, уточниха от полицията.

Ст. комисар Атанас Илков, директор на ОДМВР - Пловдив: Живущите в близост до събитието ще имат възможност да си излезнат на терасите да наблюдават събитието. Колегите в стремежа си да бъдат максимално прецизни, са представили мерките по един начин. Естествено, че хората, които живеят в близост и непосредствено до събитието ще могат да си го наблюдават от жилищата, които обитават.

Илков добави, че част от мерките за сигурност включват и патрулиращи полицаи с автомати.