Отнемат лиценза на мениджъра на загиналия в Албания бълграски боксьор. Това заяви министърът на спорта Красен Кралев. Той уточни, че се работи по различни версии за трагичния инцидент, сред които, че са открити пакети виагра в якето на спортиста. Тепърва разследващите ще проучват дали мениджърът е давал забранени медикаменти. Спортният министър съобщи още, че се разследва дали има и замесено и медицинско лице.

Спортният министър е категоричен, че става дума за криминално престъпление и това е прецедент в българския бокс. Тепърва разследването ще установява как починалият български боксьор Борис Станчов е играл с лиценза на името на братовчед си Исус Величков, кой се е явил на медицинските изследвания и дали те не са изцяло фалшифицирани от медицинско лице.

Красен Кралев, министър на спорта: При всички случаи от това което аз виждам, смятам че има още един замесен, лицето Исус Величков, който доброволно сам заяви, че си е предоставил документите с цел измама.

Според боксовия треньор Палми Ранчев в бокса в България няма писмени договори за мачовете и всичко се прави на черно. Затова често се случва на ринга да излизат неподготвени състезатели, на които им се плаща да се боксират с много по-силни противници. Така българските боксьори поправят баланса на чуждите, защото почти винаги са губещите.

Палми Ранчев, треньор: Поначало, у нас боксът е до голяма степен зарязан, професионалният бокс се играе единствено в националния отбор за олимпиадата в Токио. Иначе другото се играе или от бивши боксьори аматьори, които са закъсали и за някой лев играят и се управлява от случайни хора, от треторазрядни любители на бокса.

От треньорите вече не се изисква да имат завършена школа, а просто да са бивши боксьори. Спортният министър настоя треньорът и мениджър на починалия Борис Станчев да бъде подведен под наказателна отговорност.

От Боксовия съюз отново заявиха, че не са знаели за подменената самоличност.

Кралев: Разследва се и медицинско лице за смъртта на нашия боксьор

Кралев: Разследва се и медицинско лице за смъртта на нашия боксьор

До края на седмицата се очаква повече информация от полицията по безпрецедентния случай със загиналия български боксьор Борис Станчев, който участва н...