По традиция постановка на „Аида" със солисти-световни оперни звезди закри фестивала "Опера оупън" в Пловдив. Сънародничката ни Надя Кръстева пътува от Виена, за да участва в ролята на Амнерис. Влюбените Аида и Радамес бяха Таня Иванова и Камен Чанев.

„Аида" на открита сцена - това е задължителна съставка за повечето летни оперни фестивали по света. На пловдивската антична сцена сюжетът от Древен Египет оживя отново в подчертана атмосфера на съпричастност. Солистите, които познават редица световни сцени, също го усетиха.

Надя Кръстева, мецосопран: Като се стои на сцената и се погледне нагоре, там, където е публиката, това ми напомня страшно много на Арена ди Верона.

Световноизвестната Надя Кръстева бе възторжeно аплодирана от зрителите. Като "Аида" Таня Иванова също получаваше овации след свои арии и след ювелирната си изява в „Силата на съдбата" преди дни, затвърди позицията си на любимка на пловдивската публика, не по-малко от партньора си на сцената и в живота Камен Чанев.

Таня Иванова, сопран: Малко ни е трудно. Защото мислим един за друг. Докато единият пее, другият се притеснява.

Разбира се, притеснението бързо е се оттегля сред мощта на овациите.

Камен Чанев, тенор: Да, аз пея, и с голямо удоволствие пея, защото за мен, аз винаги съм го казвал - най-топлата публика е българската публика.Защото тя реагира на всяка хубава фраза, на всяка ария, която се изпее добре.

Публиката реагира и на вълнуващите сюжетни моменти със запалени свещи в ръце.