Законът за хората с увреждания обсъждат отново на среща в социалното министерство. Надеждата е този кръг от разговори да е финален и страните да се споразумеят окончателно по текстовете. Плановете са проектозаконите да бъдат внесени на есенната сесия на парламента, за да влязат в сила от началото на 2019 г.

Минчо Коралски - председател на Агенцията за хора с увреждания: Финален вариант има, в него е застъпено всичко това, което всички в работната група пожелаха. Въпросът е сега при обсъждането какво от това, което сме си пожелали, ще остане в окончателния вариант.
Мая Стоицева - майка на дете с увреждания: Голямата реформа тепърва предстои - този закон просто прави едно малко трасе с всички тези неща, които включва, но искаме да е ясно, че докато не се направи реформа в ТЕЛК, който все пак е основна база за финансиране на хората с увреждания, няма как да имаме голямата картина.
Мая Манолова - национален омбудсман: Така и не става ясно защо, въпреки че постигнахме съгласие - решенията на органа, който изготвя индивидуалната оценка, не са задължителни и за всички останали органи.

Вижте повече във видеото