Отново пропада пътят, който свързва квартал "Горни Воден" с Асеновград. За изграждането на свлеклия се преди три години участък от Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане отпуснаха близо 1 милион лева. Според общински съветници обаче строежът и укрепването не са изпълнени качествено. Така рисковете свлачищните процеси да продължат са реални.

Асеновград

Експертна комисия от специалисти е извършила проверка на пътната отсечка. Според съветници от ГЕРБ в Асеновград заключението е ниска ефективност и неправилно изработен проект.

Борислав Радославов, общински съветник от ГЕРБ в Асеновград: "След като пътят е възстановен и е пуснат в действие през септември 2015-а година, започва свлачището след един месец да се активизира. Оттук насетне този проблем може да го реши единствено специализираната прокуратура."

Според Радославов най-добрият вариант е пътната отсечка да бъде затворена за движение, докато не се отремонтира качествено. За хората обаче този участък е много важен.

Методи Методиев: "Забелязах тук някакви като пукнатина, нещо да се отлепва. Нямам представа кой ще го прави, кога ще го правят, дали ще го направят, но е хубаво да се вземат мерки."
Томи Папазиков: "Никакви мерки вече не се предприемат. Тук е било дере и затова е пропаднал тук точно пътят. Има подпочвена вода."

От Община Асеновград заявиха, че се работи по проблема. Вече са извършени нужните замервания, геодезически заснемания, както и допълнително инженерно-геоложко проучване. Очаква се и становището на националната експертна комисия.