НОВИНИ

Отново протести в квартал "Красна поляна" срещу "Виетнамски общежития"

Жители на софийския квартал "Красна поляна" отново излязоха на протест срещу така наречение "Виетнамски общежития". Те настояват сградите да бъдат съборени възможно най-бързо, защото са опасни. Стигна се и до затваряне на движението на кръстовището на булевард "Никола Мушанов" и улица "Добротич".

БНТ2-София
от БНТ2-София Паулина Найденова
20:22, 03.10.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Днес кметът на София заяви, че не може да се поставят срокове за събарянето на блоковете. Първият вече е освободен, предстои живеещите и в останалите да бъдат преместени.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: До края на годината трудно ще ги съборим. Не сме и поемали такъв ангажимент. Защото основната пречка и ангажимент на кмета и да настани хората, които са законно настанени, които са редовни нaематели. Да ги пренастани, а освен това знаете, че тези, които са нередовни, той издаде заповедите, които се обжалват в съда. И все още има много заповеди, които са в съда и няма решение. Така, че срок конкретен не мога да дам, но се работи и се вижда.

Какво ще се построи на мястото на блоковете все още от Общината не могат да кажат. Ясно е само, че се търсят инвеститори.
А живеещите в "Красна поляна" казват, че предстои поредица от протести.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Главчев и Герджиков коментираха изказването на президента за беквокалите в НС
Главчев и Герджиков коментираха изказването на президента за беквокалите в НС
Балканска среща на върха в Евксиноград
Балканска среща на върха в Евксиноград