НОВИНИ

Отново задръствания на Аспарухов мост във Варна

Огромни задръствания се образуват в пиковите часове по Аспаруховия мост във Варна, въпреки въведената от днес нова организация на движението. Заради ремонта, който тече вече месец и половина, участъкът в посока Бургас е изцяло затворен, а движението се осъществява в другата част – в посока Варна. Сутрин и в следобедните часове продължават да се образуват задръствания, които обхващат почти целия мост.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Ива Георгиева
17:15, 30.05.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Вторият етап от планирания ремонт на Аспаруховия мост започна на 19 април. Досега автомобилите към центъра на Варна преминаваха по три ленти, а в посока южните квартали и Бургас – само в една. Това обаче доведе до сериозни задръствания. За да бъдат избегнати, от днес се въведоха нови правила на движение по моста. Въпреки това, в пиковите часове придвижването на автомобилите по моста остава затруднено. Затова все повече хора избират да преминат по моста пеша или с колело.

Владимир Василев
“Малко ме затруднява."

"По-дълго време ли отнема придвижването? Колко долу горе, как го преценявате?"

Владимир Василев
"Ами на мен не много, но с колите чакат доста."

"Вие затова ли избирате да се придвижвате с велосипед?"

Владимир Василев
"И затова, да.”

От Агенцията „Пътна инфраструктура“ препоръчват на шофьорите да предвидят повече време за пътуване ако се движат по Аспаруховия мост. Нашият екип направи експеримент, който показа, че на тролей 88 му трябваха около 6 минути, за да премине отсечка от 140 метра.

Мира Йовчева
“10-15 минути от редовния график е закъснението на автобуса. Предвиждаш си го и това е."

"А не е ли много по-дълго времето за преминаването на самия мост?"

Мира Йовчева

"По-дълго е да, по-дълго е. По-добре е да се направи един ремонт, колкото и време да отнеме, но да е един. Да не са всяка година. Иначе е ясно, че трябва да се изчака да се случат тези неща.”

При необходимост дясната лента на моста в посока Варна ще се обособи само за автобуси на градския транспорт и коли със специален режим на движение. За да бъде движението по моста по-безопасно е предвидено между 6:30 ч. и 10:00 ч. сутринта и 16:30 ч. и 20:00 ч. вечерта да се спира преминаването на тежкотоварните камиони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обвиниха шестима по делото Агромах
Обвиниха шестима по делото "Агромах"
Пускат предсрочно двама от групата на Наглите
Пускат предсрочно двама от групата на "Наглите"