Трети ден километрични задръствания по границите ни с Гърция. Пътуващите чакаха с часове, за да преминат пункта Кулата- Промахон. В следобедните часове ситуацията се нормализира.

Преди обед колоната от автомобили на граничен пункт „Кулата“ достигна близо четири километра от българска страна. Изнервени шофьори се оплакаха, че чакат повече от два часа, за да преминат отсечка от 5 км. и да влязат в Гърция.

Проверката на лек автомобил обикновено продължава около 20 секунди, но големият брой пътуващи създава предпоставка за образуването на колони. Друг проблем е липсата на копие от декларацията-съгласие за преминаване на граница за непълнолетни лица.

гл.комисар Светлан Кичиков - директор на ГД „Гранична полиция": Само за изтеклото денонощие 436 лица пътуващи със своите деца не са носили такова копие и се е налагало да правим ние копия в ГП. Иначе следващия ход е връщане обратно или вземане на тая декларация, която е оригиналната, издадена от другия родител.

От Гранична полиция допълват, че подобни задръствания ще има до края на активния летен сезон.Затова съветват пътуващите да използват и останалите гранични пунктове, където движението е сравнително по-спокойно. А до края на годината се окачва да бъде извършен ремонт на граничен пункт „Кулата,“ което ще позволи по-бързото преминаване на българо-гръцката граница.

10 хил. автомобила са преминали през ГКПП „Кулата“ за 24 часа

10 хил. автомобила са преминали през ГКПП „Кулата“ за 24 часа

За последните 24 часа през граничен пункт „Кулата“ са преминали повече от 10 хил. автомобила. Преди обяд се образува близо 4 километра опашка и лекит...