НОВИНИ

Отново загуба без спечелен гейм за българския национален отбор по волейбол

Хиляди зрители изпратиха на крака националния отбор по волейбол, който завърши със загуба втория турнир от новата Лига на нациите. В столичната „Арена Армеец“ тимът ни отстъпи на Русия с 0:3 (17:25, 15:25, 21:25).

bnt avatar logo
от БГНЕС / БТА
22:26, 03.06.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
отново загуба без спечелен гейм българския национален отбор волейбол

Началото на геймовете беше равностойно, но постепенно гостите успяваха да натрупат преднина, която умело задържаха до края. Най-силното оръжие на „Сборная“ се оказа мощният начален удар, с който играчите на селекционера Сергей Шляпников разколебаха българското посрещане.

В третата част, при резултат 13:17, Розалин Пенчев избухна с мощна атака пайп и ас, което накара треньорът на гостите да поиска таймаут. След прекъсването Егор Клюка и Константин Бакун бяха в основата на доброто представяне за Русия и изведоха своя тим до крайния успех след 25:21.

Определено един от най-хубавите моменти по време на двубоя се случи на почивката между първата и втората част. Тогава легендарният център на националния отбор Евгени Иванов беше изненадан приятно от организаторите по случай рождения му ден, а съпругата му Марусия и двете им дъщери бяха показани на видео стената в залата със специално подготвен плакат. Така руснаците постигнаха своята втора победа в София, след като в петък надиграха Австралия с 3-1. България загуби и предните си два двубоя в София срещу Сърбия (2:3) и Австралия (0:3). Следващата седмица националите ще играят в Осака, където ще се изправят срещу домакина Япония, световния шампион Полша и Италия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма данни за тероризъм при инцидента в Берлин
Няма данни за тероризъм при инцидента в Берлин
Словенската демократическа партия е най-вероятният победител на изборите
Словенската демократическа партия е най-вероятният победител на изборите