Депутатите гласуваха промени в Закона за пощенските услуги. По предложение на БСП отпаднаха текстовете, които породиха опасения, че дават възможност за закриване на пощенски станции в населени места с под 800 души.

Пред БНТ тази сутрин изпълнителният директор на "Български пощи" Деян Дънешки поясни, че такава възможност е съществувала и в досегашния закон и гарантира, че тя няма да бъде използвана.

Деян Дънешки, изпълнителен директор на "Български пощи": Няма да бъдат закривани пощенски станции никъде по места. Хората могат да са спокойни - включително и нашите служители, които слушат темата, която набира скорост последните няколко дни. Няма да бъдат закривани пощенски станции, така че хората могат да бъдат спокойни - ще бъдат обслужвани по същия начин, по който са обслужвани досега. Ние ги обслужваме във всичките населени места в държавата, повече от 5000.
Деян Дънешки: Няма да бъдат закривани пощенски станции

Деян Дънешки: Няма да бъдат закривани пощенски станции

Няма да бъдат закривани пощенски станции по места. Законът позволява подобряването на икономическото състояние на пощите. Хората могат да бъдат спокой...