НОВИНИ

Отпускат 50 млн. лева за повишаване заплатите на медицинските сестри

Правителството отпусна 50 милиона лева за увеличение на заплатите на медицинските сестри и специалистите по здравни грижи. Премиерът Бойко Борисов заяви, че икономиката се развива добре и това позволява да се направят допълнителни разходи по бюджета на здравното министерство за тази година.

bnt avatar logo
от БНТ
10:35, 10.04.2019 (извънредно)
12463
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Борисов възложи на здравния министър Кирил Ананиев да разработи методиката за вдигането на заплатите. Така на медицинските сестри ще бъде осигурена стартова заплата от 950 лв.

Бойко Борисовq министър-председател: Да не стане така, както имаше сигнали - в някакви болници докторите да си ги дадат за ДМС-та ида не стигнат до сестрите. Така че затова го правя публично. Това, което поехме като ангажимент на фиша, това да е минималната цена и особено за тези болници, които са труднодостъпни или не могат по клинични пътеки да наберат достатъчно клиенти. Защото там, където болниците са натоварени, заплатите са доста по-високи. Това е просто, за да можем да запазим тези работни места на медицински сестри и други специалисти по здравни грижи. Срещни се с тях. Обясни новата методика и контролът върху нея.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът избра нови зам.-председатели на Комисията за финансов надзор
Парламентът избра нови зам.-председатели на Комисията за финансов надзор
Трансплатнираха от донор черен дроб във ВМА
Трансплатнираха от донор черен дроб във ВМА