НОВИНИ

Отпуснаха 700 хиляди лева за проектиране реконструкцията на улици в Пловдив

Изменение на бюджета на Община Пловдив за тази година приеха общинските съветници с 34 гласа "за". Отпуснати бяха 700 хиляди лева за проектиране реконструкцията на няколко пловдивски улици, които ще влязат в програмата за изпъление през 2018-а година.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Сашка Пушкова
19:00, 11.07.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Реконструкцията на павираната улица "Даме Груев" в Кючук Париж ще бъде приоритетен обект от пътната инфраструктура на Пловдив догодина.

Иван Тотев - кмет на Пловдив
"Догодина поетапно изграждане на "Даме Груев", което ще отнеме около 2 години, защото улица е доста дълга и индикативно около 3 милиона ще отидат там, разширяване, където е възможно, и паркоместа, където е възможно."

Проектът за реконструкция ще бъде готов до края на годината. Още няколко пътни връзки, сред които новият път под бетонния мост и жп линиите след години влизат за проектиране.

Иван Тотев - кмет на Пловдив
"Това, което е важно да се знае, е, че вече говорим за обекти които не са в централна градска част, в центъра приключваме нашите големи дейности по рехабилитация на улична мрежа, говорим за обекти, които са в периферията или т.нар. по-широк център."

Съветниците от опозицията бяха недоволни от факта, че предложението за изменение на бюджета беше внесен в извънреден порядък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Еминем записва нов албум
Еминем записва нов албум
България ще открие консулството в молдовския град Тараклия през есента
България ще открие консулството в молдовския град Тараклия през есента