НОВИНИ

Отпуснаха средства за българския манастир „Св. Георги Зограф“ в Атон

Премиерът Бойко Борисов и Негово Светейшество българският патриарх Неофит обсъдиха въпроса за ремонта на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“. След срещата Борисов поиска от ресорните министри да му представят варианти за ремонта.

bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 06.12.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

След като миналата седмица Народното събрание отхвърли предложението на БСП в бюджета за догодина да се предвидят пари за ремонт на храма „Св. Александър Невски“ и на Зографския манастир, днес правителството отпусна 940 хил. лв. за ремонт на атонската обител.

Пред игумена на манастира архимандрит Амвросий, Бойко Борисов отбеляза, че са поискани 230 хил лева, но са отпуснати 940 хил. Парите са допълнителен разход по бюджета на Министерския съвет за дирекция „Вероизповедания“.

Бойко Борисов, министър председател: Вие поискахте 230 000 лева, ние даваме 900 000 за цялото крило, за да направите Зографския манастир така, както трябва.

Това каза Бойко Борисов на игумена на манастира архимандрит Амвросий.

Цялата сума всъщност е 940 хил. лв. и е допълнителен разход по бюджета на Министерския съвет за дирекция „Вероизповедания“, за да извърши довършително-ремонти работи и изграждане на комуникациите в южното крило на манастира.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как в Швейцария ограничават щетите от наркотиците и разпространението на СПИН
Как в Швейцария ограничават щетите от наркотиците и разпространението на СПИН
София официално пое щафетата като Европейска столица на спорта
София официално пое щафетата като Европейска столица на спорта