Съобщенията, че 7-годишното момче, изчезнало по време на атентата в Барселона, е намерено живо и здраво в болница, са неверни. Това пише британският в. „Гардиън“.. По-рано в събота испанският в. „Ел Паис“ съобщи, че Джулиан Алесандро Кадман е бил открит в местна болница. Въпреки това от каталунската полиция отрекоха съобщенията, посочвайки, че нито издирват, нито са откривали изчезнало дете.

Джулиан, който има двойно британско и австралийско гражданство, е бил разделен от майка си по време на хаоса, настанал на булевард „Ла Рамбла“, след като микробус се вряза в пешеходци в четвъртък следобед. При инцидента и последвалото издирване на заподозрени извършители загинаха 14 души.

В петък британският министър Тереза Мей коментира случая, след като дядото на детето, който е британски гражданин, помоли за информация. Министър-председателят заяви, че властите разследват съобщенията за изчезнало дете, но не назова името му.

По думите на дядото Тони Кадман неговата снаха е била ранена по време на атентата и се намира в болница в тежко, но стабилно състояние.

Вчера се появиха съобщения, че момчето е открито в болница в Барселона.

Откриха изчезналото при атентата в Испания 7-годишно момченце Джулиан

Откриха изчезналото при атентата в Испания 7-годишно момченце Джулиан

И на фона на трагедията в Барселона и стотиците объркани съдби - щастлив край с издирвания Джулиан Кадман. 7-годишното момченце е живо, открито е в бо...