НОВИНИ

Отрицателна е пробата за алкохол на шофьора, прегазил дете в Русе

Шофьорът на камион, който прегази и уби 5-годишно дете в Русе, е с отрицателна проба за алкохол. Повече в прякото включване на Роман Сушков.

bnt avatar logo
от Роман Сушков
07:41, 13.11.2019 (обновена)
Чете се за: 00:50 мин.
У нас
Стилиян Станев, старши инспектор, Пътна полиция - Русе: Изказвам съболезнование на близките на загиналото дете. ПТП е настъпило на 12 ноември около 11:30 ч. в квартал "Долапите" на гр. Русе на ул. "Бяла черква". Товарен автомобил, движещ се в прав път с надлъжен наклон, при маневра завой надясно за навлизане в кръстовището с ул. "Найден Геров", блъска пресичащото от ляво надясно дете-пешеходец на 5 г., след което напуска мястото на пътнотранспортното произшествие. На място ПТП-то е посетено от екипи на спешна помощ и Пътна полиция, които са установили, че детето е загинало на място.
По-късно е установен водачът на автомобила и самият автомобил в гр. Русе на ул. "6-ти септември". Същият е задържан с полицейска мярка задържане за 24 часа. Заведено е досъдебно производство. След повдигане на обвинение, евентуално ще бъде задържан за 72 часа.

Шофьорът не е дал обяснения пред разследващите как се е стигнало до фаталния удар, при който на място загина малката Рая, а баба й по чудо оцеля. Предполага се, че той изобщо не е разбрал какво се е случило.

Товарният автомобил е стар, използва се за превоз на вар. Не е преминал годишен технически преглед, съобщи старши инспекторът.

Водачът е имал 57 години стаж зад волана, като шофьор е бил адекватен.

Според Стилян Станев обаче, заради зачестилите произшествия с възрастни водачи, е необходимо да се помисли за законодателни промени, които да ограничат годините за управление на превозни средства. В района на инцидента има детска градина и училище.

Хората настояват да се поставят знаци за ограничаване на скоростта.

Очаква се мярката на водача да бъде удължена на 72 часа.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Битият фелдшер във Варна: От Нова година ще имам спокойна работа
Битият фелдшер във Варна: От Нова година ще имам спокойна работа
Уникален портрет на Моцарт ще бъде продаден на търг в Париж
Уникален портрет на Моцарт ще бъде продаден на търг в Париж