Шофьорът на камион, който прегази и уби 5-годишно дете в Русе, е с отрицателна проба за алкохол.

Повече в прякото включване на Роман Сушков.

Стилиян Станев, старши инспектор, Пътна полиция - Русе: Изказвам съболезнование на близките на загиналото дете. ПТП е настъпило на 12 ноември около 11:30 ч. в квартал "Долапите" на гр. Русе на ул. "Бяла черква". Товарен автомобил, движещ се в прав път с надлъжен наклон, при маневра завой надясно за навлизане в кръстовището с ул. "Найден Геров", блъска пресичащото от ляво надясно дете-пешеходец на 5 г., след което напуска мястото на пътнотранспортното произшествие. На място ПТП-то е посетено от екипи на спешна помощ и Пътна полиция, които са установили, че детето е загинало на място.
По-късно е установен водачът на автомобила и самият автомобил в гр. Русе на ул. "6-ти септември". Същият е задържан с полицейска мярка задържане за 24 часа. Заведено е досъдебно производство. След повдигане на обвинение, евентуално ще бъде задържан за 72 часа.

Шофьорът не е дал обяснения пред разследващите как се е стигнало до фаталния удар, при който на място загина малката Рая, а баба й по чудо оцеля. Предполага се, че той изобщо не е разбрал какво се е случило.

Товарният автомобил е стар, използва се за превоз на вар. Не е преминал годишен технически преглед, съобщи старши инспекторът.

Водачът е имал 57 години стаж зад волана, като шофьор е бил адекватен.

Според Стилян Станев обаче, заради зачестилите произшествия с възрастни водачи, е необходимо да се помисли за законодателни промени, които да ограничат годините за управление на превозни средства. В района на инцидента има детска градина и училище.

Хората настояват да се поставят знаци за ограничаване на скоростта.

Очаква се мярката на водача да бъде удължена на 72 часа.