Тежко, но стабилно, без пряка опасност за живота остава състоянието на 14-годишното момче, което беше блъснато в София от служител на НСО. Шофьорът не е имал провинения до момента, пробите за алкохол и наркотици са отрицателни. От "Дондуков 2" заявиха, че в колата не е имало служител на президентската институция по време на инцидента. Военно-окръжната прокуратура разследва случая.

Автомобилът на НСО връхлита 14-годишното момче на бул. "Драган Цанков" на метри от столичния КАТ. Сигналът за инцидента е подаден в 19 55. Зад волана е бил 28-годишен младши сержант. Без провинения до този момент. От НСО заявиха, че е техен служител от 4 години и го определиха като опитен и дисциплиниран.

Веселин Нинов, говорител на НСО: Курсът е бил рутинен. Не е имал причини колегата да бърза. Водачът е бил сам, не е имало други пътници в колата. Автомобилите са под постоянен контрол за техническа изправност.

Автомобилът не е разполагал със специално оборудване и снощи е бил дежурен.

Говорителят на НСО: Водачът на колата, блъснала дете в София, е бил сам

Говорителят на НСО: Водачът на колата, блъснала дете в София, е бил сам

Тежко, но стабилно е състоянието на 14-годишно момче, което беше блъснато от автомобил на НСО на столичния булевард "Драган Цанков" снощи. На извънред...

По непотвърдена информация сержантът е карал в рамките на ограничението от 50 км. в час. В нощта на инцидента пътят е бил хлъзгав заради дъжда. Според очевидци момчето е пресичало неправилно. От НСО отказаха да коментират каква е версията на шофьора и заявиха, че е назначена вътрешна проверка, която трябва да приключи до края на януари.

Веселин Нинов, говорител на НСО: За момента няма данни за вина, когато има такива ние заявяваме готовност нашия служител да поеме отговорност.

Инцидентите са средногодишно под 10 на година. Това са около 2 милиона и половина километра годишно. Вие преценете спрямо тази статистика колко рисково е поведението на служителите на НСО на пътя.

Какво точно се е случило трябва да покажат записите от камерите в района на кръстовището, както и назначените автотехнически и съдебномедицински експертизи. Състоянието на блъснатото момче все още остава тежко.

Д-р Славчо Близнаков, директор на УМБАЛ ,,Св. Анна": Той е с множество съчетани травми. Има лицево-челюстна, има счупена предмишница, гръдна и коремна травма.

Инцидентът беше коментиран в Брюксел от премиера Бойко Борисов. Борисов изрази възмущението си, че някои жълти медии са спекулирали със случая.

Борисов за катастрофата с кола на НСО: Информираха обществеността некоректно

Борисов за катастрофата с кола на НСО: Информираха обществеността некоректно

Премиерът Бойко Борисов коментира от Брюксел катастрофата с автомобил на НСО, който снощи блъсна на пътното платно 14-годишно момче.

Бойко Борисов, министър-председател: Адски неприятно е, но трябва коректно да се каже - колата на коя институция е, имало ли е в нея пътник или не е имало. Ако сравните двете прессъобщения, когато Цвета Караянчева катастрофира и вчерашната катастрофа.....даже нещо повече, опитаха се през жълти, лъжливи, фалшиви, лайниви сайтове, бих казал, без да се извинявам, да кажат, че гавазите на Борисов са предизвикали катастрофата. Така че, упрекът ми е, че ненавреме и некоректно информираха обществеността.