Силна промишлена отрова срещу гризачи е основната версия за смъртта на 9-годишното момче в Кардам. Това съобщи пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров. Отровата е била поставена в стената на стаята, в която е спяло семейството.

9-годишният Стефан почина в болница, а две от сестрите му бяха приети в много тежко състояние с тежко натравяне.

"Ако трябва да обясня причината, тя е резултат на 3 готови експертизи - съдебно-химическа, токсикологична и съдебно-медицинска. Няма да правя каквито и да е изводи относно евентуална наказателна отговорност, тъй като това е решение, което в близките дни ще вземат колегите от съответната прокуратура", обясни Цацаров.

Той допълни, че всички са станали свидетели на недобрите битови условия на семейството и обясни, че от жилищните помещения са иззети от отвори в стената химически препарати с изключително силно действие, които се използват с промишлени цели за борба с вредители.

Основната версия, по която се работи е, че тези препарати са използвани за евентуалното унищожаване на гризачи в самото помещение.

Те са били поставени в отвори, зазидани с кал в стената и според една от водещите хипотези на експертите, става дума за много силно действащи промишлени отрови в изключителна близост до леглото на детето и за настъпило в резултат на това силно отравяне и от самото вдишване и непосредствената близост на отровните примамки, каза Цацаров.

Все още не e ясна причината за смъртта на 9-годишното момче от Кардам

Все още не e ясна причината за смъртта на 9-годишното момче от Кардам

От прокуратурата в Генерал Тошево заявиха, че все още не може да се каже каква е причината за смъртта на 9-годишното момченце, както и за влошеното съ...