Деветдесет и трима работници са загинали и най-малко 200 други са били хоспитализирани в североизточна Индия, след като са пили токсичен алкохол, съобщиха официални представители за последния случай на масово алкохолно отравяне в страната, предава Франс прес.

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна © БГНЕС

Смъртните случаи в щата Асам са регистрирани по-малко от две седмици след смъртта на около 100 души в северните щати Утар Прадеш и Утаракханд.

"Броят на починалите вече е нараснал до 58, а други 75 души са хоспитализирани" в местни болници, каза местният високопоставен служител Дирен Хазарика. Друг служител от съседен район каза, че 35 души са починали, след като са консумирали от партида "фалшив алкохол".

Хазарика каза, че хората са се почувствали зле, след като са пили незаконно произведен алкохол късно в четвъртък. Сред загиналите има много жени, които са работили в местните чаени имения в региона. Броят на жертвите може да нарасне още повече, тъй като и двамата официални представители твърдят, че някои от хоспитализираните са в критично състояние.