НОВИНИ

Отсечката от АМ "Хемус" между Ябланица и Боаза ще бъде завършена предсрочно

Участъкът от автомагистрала "Хемус" - от Ябланица до пътен възел Боаза с дължина около 10 км, ще бъде завършен предсрочно още тази есен. Това съобщи председателят на Управителния съвет на АПИ, който инспектира строителството. Изграждането на участъка започна в края на март миналата година. Проектът се изпълнява изцяло със средства от републиканския бюджет в размер на близо 55 млн.лв.

bnt avatar logo
от БНТ
22:30, 28.02.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Очаква се асфалтирането на участъка да започне в края на май или началото на юни. В момента там работят 150 машини и 250 души.

Живко Недев, ръководител на проекта: От няколко дни сме на трисменен режим на трошене на фракции, с цел подготовка на материали за изпълнение на циментова стабилизация и подготовка на материали за асфалтова настилка.

Предвижда се участъкът да бъде с по две ленти за движение по 4 м. и две ленти за спиране по 3 м. Ще бъдат изградени 5 селскостопански подлеза и 2 надлеза. Според шефа на АПИ работата по този участък задава темпото на изграждане на цялата магистрала.

Георги Терзийски, председател на УС на АПИ: Работи се и по другите участъци, като трети, четвърти и пети ще бъдат готови на технически проекти до края на 2019 г.

Терзийски подчерта, че акцент в работата по трасето Русе-Велико Търново е участъка Русе-Бяла, където има голяма концентрация на катастрофи. В момента там вървят процедури по отчуждаване на имоти и проектиране.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. д-р Иво Петров е Мъж на годината
Проф. д-р Иво Петров е "Мъж на годината"
Александър Йорданов представи новата си книга Патриотични уроци
Александър Йорданов представи новата си книга "Патриотични уроци"