НОВИНИ

Оценките за доклада на ЕК се разминаха диаметрално в Народното събрание

За управляващите този доклад е най - добрият за България до момента, а за опозицията - документът е провал.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
18:48, 15.11.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
оценките доклада разминаха диаметрално народното събрание
Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Докладът е обективен. Доклад , който за първи път няма никакви препоръки към страната ни и единственото, което трябва да изпълним, е това, което сме започнали, да го финализираме. И 2018 г. точно тук в този доклад пише, че това може да бъде последният доклад за страната ни - от това по - хубава перспектива и по - оптимистична прогноза, аз не бих могъл да прочета или да ви цитирам.
;
Крум Зарков, зам.-председател на ПГ на БСП за България : Ясно е отбелязано , че няма нито една изпълнена препоръка от тези, които бяха определени януари месец. В резултат България ще се озове в доста непривичната ситуация да председателства един съюз , който се съмнява в основните си принципи в тази страна, а именно върховенството на правото. На този фон въодушевлението у представителите на ГЕРБ за този доклад е наистина необяснимо. Този доклад е провал!
;
Мустафа Карадайъ, председател на ПГ на ДПС: Преди нас имаше две оценки към доклада и в двете оценки се съдържат по отделно по една дума и тези думи са „обективен провал“.
;
Искрен Веселинов, зам.-председател на ПГ на ОП: Въпреки позитивния доклад ние имаме принципна позиция, че тази дискриминационна спрямо България и Румъния мярка, трябва да отпадне и в тази посока трябва да бъдат насочени усилията на нашата дипломация.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Данаил Кирилов: Докладът на ЕК е положителен, вижда се финалът
Данаил Кирилов: Докладът на ЕК е положителен, вижда се финалът
Часове по финансово образование влизат в класните стаи на 50 училища
Часове по финансово образование влизат в класните стаи на 50 училища