НОВИНИ

Отслужиха молебен за здраве на главния път Смолян - Пловдив

Молебен за здраве и безаварийно пътуване беше отслужен днес на главния път Смолян - Пловдив при разклона за родопското село Забърдо. Инициативата се провежда за 14-а поредна година по идея на кмета на селото Валентин Черпоков, а на пътуващите се раздава курбан.

bnt avatar logo
от БНТ
19:44, 28.12.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Черната статистика показва, че от началото на годината по пътищата на страната са загинали 602-ма души, а ранените са десетки.

Недялко Славов – областен управител на Смолян: Нашата цел е жертвите да бъдат сведени до нула. Защото това не е просто една статистика. Тези хора са за някои целия свят. Затова трябва постоянни да бъдат усилията, постоянно да се говори.
Ст. комисар Атанас Илков – директор ОДМВР – Пловдив: Тази година имаме усложнена пътна обстановка и това налага изключително по-сериозни мерки от наша страна, като започнем от максимално натоварване на технически средства, засилено полицейско присъствие, всичкото това, което зависи от нас, ние го правим.

Отговорното поведение на пътя обаче зависи и от самите шофьори.

Валентин Черпоков – кмет на с. Забърдо: Искаме да заострим вниманието на хората. Значи, доколкото знам повечето катастрофи са от несъобразена скорост, пияни и дрогирани. Това, което зависи от нас, можем да го правим.

Събралите се хора се помолиха за по-малко жертви по пътищата на България, здраве и безаварийно пътуване. От благословения курбан беше раздадено на шофиращите по пътя, с призив да бъдат внимателни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Туристически автобус се взриви в Кайро, има загинали и ранени
Туристически автобус се взриви в Кайро, има загинали и ранени
Хашим Тачи подписа пакета закони за формиране на косовска армия
Хашим Тачи подписа пакета закони за формиране на косовска армия